Wolfswinkel 6 SINT-OEDENRODE

asking price 1.350.000 Euro


Verkocht onder voorbehoud


Op werkelijk een fenomenale en bijna sprookjesachtig te noemen locatie in het midden van de landerijen en nabij rivier de Dommel ligt deze karaktervolle woonboerderij “Dommel Oord”. Op relatief korte afstand van dorpskern Son en Breugel met alle bijbehorende (sport-)voorzieningen. Het dorpse en de natuur van het landelijke komt hier letterlijk samen! De woonboerderij is gemoderniseerd in 2007 met fraaie duurzame materialen. De laatste jaren is ook aan verduurzaming gedacht waarond...Foto's


Description

Op werkelijk een fenomenale en bijna sprookjesachtig te noemen locatie in het midden van de landerijen en nabij rivier de Dommel ligt deze karaktervolle woonboerderij “Dommel Oord”. Op relatief korte afstand van dorpskern Son en Breugel met alle bijbehorende (sport-)voorzieningen. Het dorpse en de natuur van het landelijke komt hier letterlijk samen! De woonboerderij is gemoderniseerd in 2007 met fraaie duurzame materialen. De laatste jaren is ook aan verduurzaming gedacht waaronder 36 zonnepanelen en een pellet CV ketel. Het voormalige voorhuis is behouden gebleven waardoor kantoor aan huis, mantelzorg of B&B-activiteiten direct kunnen worden toegepast. Ook de paardenliefhebber kan zijn hart ophalen met twee weilanden van totaal ca. 3.300 m².

Kenmerken:
Bouwjaar: ca. 1850 (2007 groots gemoderniseerd)
Perceeloppervlak: 8.440 m²
Inhoud: 1.811 m³
Woonoppervlak: 400 m²
Externe bergruimte: 49 m²
Energielabel: C (geldig tot 24-10-2032)

Bijzonderheden:
* In 2007 heeft een grote verbouwing/modernisering plaatsgevonden. Het achterhuis is destijds voorzien van vloerverwarming, nieuw elektra, kozijnwerk met HR-isolatieglas en voorzetmuren met isolatie;
* Het dak is geheel vernieuwd in 2007 en voorzien van isolatiedakplaten;
* Alarminstallatie (2021);
* Opvallend duurzame afwerking in landelijke stijl met zoveel mogelijk behoud van het gebint!;
* De boerderij is niet aangesloten op het gasnetwerk en er wordt gebruik gemaakt van een bovengrondse propaangastank;
* De c.v.-installatie wordt verwarmd door een pellet ketel waardoor de totale energiekosten gemiddeld slechts €500,- per maand bedragen;
* 36 zonnepanelen met een gemiddelde jaaropbrengst van ca. 4.000 kWh;
* Ideaal object voor het houden van hobbydieren, kantoor aan huis, B&B-activiteiten of mantelzorg;
* Prachtige locatie in landelijke omgeving met vrije vergezichten rondom de woning. Dit alles op korte afstand van dorpskern Son en Breugel!

“Het lijkt bijna een droom…” U rijdt de Wolfswinkel op en de verharde weg gaat over in een zandpad. Het landelijke karakter wordt steeds meer versterkt. U ziet rondom alleen nog maar weilanden en de natuurwaarde neemt verder toe. Zodra de toegangspoort automatisch opengaat, wordt u verrast door een lange oprijlaan met een rij bomen en een sierlijke gevel van een riante woonboerderij.

Hal
Ontvangsthal met aansluitend het achterportaal. In de hal is de trapopgang naar de eerste verdieping, een trapkelderkast, de meterkast (glasvezel is aanwezig) en het bedieningspaneel voor het alarm. Op de vloer is een fraaie hardstenen tegelvloer gelegd.

Achterhuis

Achterportaal
Ruim achterportaal met directe aansluiting op de ontvangsthal welke toegang biedt tot alle vertrekken van het voorhuis. Separaat toilet met vaste wastafel alsmede een praktische, ingebouwde garderobekast.

Woonkeuken
Zeer royale woonkeuken in het hart van de boerderij. De hardstenen vloer is voorzien van vloerverwarming. Landelijke afwerking met de constructiebalken in het zicht gelaten en het plafond afgewerkt met sierhout en tevens voorzien van inbouwspots. In het eetgedeelte is een Barbas gashaard op zithoogte. Openslaande tuindeuren naar het overdekt terras. U kunt hier heerlijk genieten van alle seizoenen met het vrije uitzicht over de landerijen.

De keuken is geheel op maat gemaakt en vervaardigd van massief eiken met een Belgisch hardstenen werkblad. Een werkeiland met volop bergruimte. De keuken beschikt over een Whirlpool combi-magnetron, een koelkast, een Bosch vaatwasser, een Boretti 6-pits gasfornuis met een brede oven, sudderoven en bakplaat. De dubbele porseleinen spoelbak en handvormtegeltjes dragen bij aan de landelijke uitstraling die zo harmonieus past bij deze sfeervolle woonboerderij.

In de keuken is daarnaast een aparte, royale provisieruimte voor het opslaan van etenswaren en de opstelling voor een losstaande koelkast en diepvriezer.

Living
Prachtige, riante living met vrije hoogte tot aan de nok en een open vide naar eerste verdieping. De landelijke sfeer komt hier echt tot zijn recht, enerzijds door de duidelijke contouren van de woonboerderij anderzijds door het vrije uitzicht over de landerijen. De robuuste schouw met houtkachel is een echte sfeermaker en een heerlijke warmtebron bij winterse temperaturen. De hardstenen vloer is voorzien van vloerverwarming. De oude gebinten zijn bij de modernisering nagekeken en waar nodig vernieuwd.

Berging
Aanpandige berging met verdelers vloerverwarming, Laminox Idro pelletketel, omvormer zonnepanelen en dubbele spoelbak.

Eerste verdieping

Overloop
Riante overloop over nagenoeg de volledige lengte van de eerste verdieping. Alle vertrekken grenzen dan ook aan de overloop en staan met elkaar in verbinding. Prachtige, duurzame eikenhouten vloer en een viertal Velux dakramen die zorgen voor volop lichtinval.

Slaapkamer 1
Royale slaapkamer met eikenhouten vloer, gebinten in het zicht gelaten, twee Velux dakramen, vaste wastafel en draai-/kiepraam. Vaste internetaansluitingen zijn aanwezig.

Slaapkamer 2
Is nagenoeg identiek aan slaapkamer 1.

Toilet
Apart toilet met Velux dakraam, wandcloset en moderne, sierlijke cementvloertegels. De achterwand is betegeld, de overige wanden zijn modern gestuct.

Badkamer
Royale en moderne badkamer met zandkleurig marmeren tegelwerk en twee Velux dakramen. De wanden zijn gedeeltelijk betegeld en gedeeltelijk gladgestuct. Wastafelmeubel met twee wastafels voorzien van luxe inbouwkranen. Ligbad met daarnaast een uitsparing voor de wasbak. Inloopdouche met draingoot en handdouche. De ruimte wordt verwarmd door middel van een designradiator en vloerverwarming.

Slaapkamer 3
Ruime slaapkamer met eikenhouten vloer, houten plafondafwerking, twee Velux dakramen, internetaansluiting en vaste wastafel.

Slaapkamer 4
Nagenoeg identiek aan slaapkamer 3.

Vide
Heerlijke vide welke in directe en open verbinding staat met de living. Deze ruimte biedt tal van gebruiksmogelijkheden waaronder voor kantoor, atelier of chillruimte voor de kinderen.

Voormalig voorhuis

Hal
Ontvangsthal met aansluitend het achterportaal. In de hal is de trapopgang naar de eerste verdieping, een trapkelderkast, de meterkast (glasvezel is aanwezig) en het bedieningspaneel voor het alarm. Op de vloer is een fraaie hardstenen tegelvloer gelegd.

Slaapkamer
Vloer van Frans eiken, een houten sierplafond, een vaste wastafel en twee inbouwkasten. Deze kamer kan eveneens worden gebruikt als kantoor of andere doeleinden.

Woonkamer
Voormalige woonkamer met tegelvloer, een schouw voorzien van een houtkachel, een houten sierplafond en granol wandafwerking. Fraai uitzicht over de weilanden en nostalgische knotwilgen. Een mooie kamer voor ontspanning of bibliotheek.

Via de dubbele deur is er een directe verbinding tot de voormalige woonkeuken.

Woonkeuken
De woonkeuken heeft een laminaatvloer, een balkenplafond en een eenvoudige keukenopstelling.

Portaal
Het portaal biedt toegang tot het toilet, de badkamer, de inbouwkast en het achterportaal.

Toilet
Halfhoog betegelde toiletruimte met fonteintje.

Badkamer
Gedeeltelijk betegelde badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en radiator.

Buiten

Mooie, weidse achtertuin met een groot gazon voorzien van borders rondom met een diversiteit aan vaste beplanting. De erfafscheiding bestaat uit groenblijvende laurier. Er is een grindpad met parkeergelegenheid welke eveneens toegang biedt tot de dubbele garage / schuur. Het gras en de borders kunnen besproeid worden met een sproei-installatie met bron.

Garage / schuur
Authentieke, dubbele garage met bergzolder en moderne autobrug (eventueel ter overname).

Kippenhok
Rustiek kippenhok met pannendak.

In de voortuin is een apart weiland voor het houden van hobbydieren.
Via een laantje (recht van overpad t.a.v. de buren) is eveneens een apart weiland te bereiken. Dit weiland biedt ook voldoende ruimte voor het houden van paarden of andere hobbydieren. Eenvoudig veldschuurtje en een grote garage / schuur. Het riviertje de Dommel grenst direct aan dit weiland. Hoe uniek is dat; vanuit huis wegkanoën door het prachtige natuurgebied!


Features

General

Address
Wolfswinkel 6
Postal code
5491 pp
City
Sint-oedenrode
Country
Nl

Buy

Price
1.350.000 Euro
Condition
Costs for buyer

Acceptance

Acceptance
In consultation

Sold

Reservation date
2022-11-25

Living

Location
Along the woods
Outside the village
In a woody environment
Rural environment
Volume
1.811 m3
Usable area
400 m2
Outdoor spaces
42
Lot size
8.440 m2
Building year
1850
Under construction
No
Insulation
Roof insulation
Wall insulation
Floor insulation
Double glazing
Floors
2
Number of rooms
8
Number of bedrooms
5

Roof

Type
Gable roof
Materials
Tiled roof

Energy

Energy class
C
Energy end date
2032-10-24
Warm water
Central boiler

Garden

Type
Yard around
Quality
Pretty
Main garden type
Yard around
Main garden back entrance
Yes

Garage

Type
Free build stone
Services
Has attic
Length
939 m
Width
543 m
Surface
51 m2
Amount
2More information

Contact us by filling in below for more information on this property.

Bedankt voor uw bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.