Stationsstraat 46 GELDROP

vraagprijs 1.395.000 Euro


Verkocht


“HUIZE PHILOXENIA”

Gelegen aan de mooiste straat van Geldrop ligt dit statig herenhuis uit begin 1900. De woning is in het begin van de vorige eeuw gebouwd als fabrikantenwoning en heeft sindsdien een eigen stukje geschiedenis geschreven. De woning is een droom voor de liefhebber van klassieke architectuur. Vanaf het eerste aanzicht van de woning met het omringende bordes en het met Spaanse natuurleien gedekt dak tot aan het rijk gedecoreerde interieur met talloze details is deze w...Foto's


Omschrijving

“HUIZE PHILOXENIA”

Gelegen aan de mooiste straat van Geldrop ligt dit statig herenhuis uit begin 1900. De woning is in het begin van de vorige eeuw gebouwd als fabrikantenwoning en heeft sindsdien een eigen stukje geschiedenis geschreven. De woning is een droom voor de liefhebber van klassieke architectuur. Vanaf het eerste aanzicht van de woning met het omringende bordes en het met Spaanse natuurleien gedekt dak tot aan het rijk gedecoreerde interieur met talloze details is deze woning een lust voor het oog.

INDELING

BEGANE GROND
Via een bordestrap bereikt u de dubbele voordeur van de woning. Een oplettende kijker ziet hier, boven het klassieke uitwaaierende-zon raam boven de voordeur, het naambord van de woning “Huize Philoxenia” wat zoveel betekent als ‘gastvrijheid’. Achter de fraai gestyleerde voordeur met koperbeslag bevindt zich een entree met marmeren tegelvloer en lambrisering. Van hieruit bereikt u een imposante ontvangsthal welke toegang geeft tot de salon, bibliotheek, muziekkamer, eetkamer, toilet, trap naar de verdieping en tussengang die naar de keuken aan de achterkant van het huis leidt.

De ONTVANGSTHAL is werkelijk schitterend, voorzien van een parketvloer, met ornamenten bewerkt plafond, behangen wanden en bewerkte houten deurlijsten.

De SALON ligt aan de voorzijde van de woning en is afgewerkt met een parketvloer, schouw met kachel, erker, met ornamenten afgewerkt plafond, en suite deuren met in facet geslepen glas en inbouwkasten welke de salon scheidt van de bibliotheek.

De BIBLIOTHEEK ligt aan de achterzijde van de woning en is afgewerkt met een parkethouten vloer, met ornamenten afgewerkt plafond, diverse ingebouwde boekenkasten en een schouw met open haard.

De SERRE ligt aan de oostzijde van de woning en is afgewerkt met een parkethouten vloer, met sierlijsten afgewerkt plafond en zeven openslaande dubbele tuindeuren naar het bordes rondom de woning.

De MUZIEKKAMER is bereikbaar via de ontvangsthal middels in facet geslepen glazen dubbele deuren en heeft een eigen toegang tot het bordes middels tuindeuren. De muziekkamer is afgewerkt met een parkethouten vloer en behangen wanden.

De EETKAMER ligt aan de voorzijde van de woning en geeft toegang tot een KAS in Victoriaanse stijl met tegelvloer en watervoorziening aan de westzijde van de woning. De eetkamer is afgewerkt met een houten parketvloer, lambrisering, halfronde erker, behangen wanden en met sierlijsten afgewerkt plafond. De eetkamer is tevens bereikbaar via een halletje bij de keuken. Het halletje ligt centraal tussen de eetkamer en keuken en geeft toegang tot een dienstingang, werkkast en ontvangsthal.

De KEUKEN bestaat uit een kook- en zitgedeelte. De keuken dient aangepast te worden aan de eisen van de huidige tijd. Het zitgedeelte biedt voldoende ruimte voor een gezellige eetkeuken en geeft toegang tot de kelder, het bordes en de achtertuin.

De KELDER bestaat uit een L-vormige ruimte met plaats en aansluiting voor een wasmachine en droger. In de kelder bevindt zich een separate wijnkelder met gemetselde boogvormige vakken.

1E VERDIEPING
U bereikt de eerste verdieping middels een prachtig bewerkte houten trap met bordes en een klassieke design traploper. De ruime overloop is afgewerkt met een houten parketvloer, behangen wanden en met ornamenten afgewerkt plafond. De overloop geeft toegang tot vier slaapkamers, een studeerkamer, badkamer en trap naar de zolder.

De MASTERBEDROOM ligt aan de voorzijde van de woning en is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en met ornamenten afgewerkt plafond. Deze slaapkamer heeft toegang tot een klein balkon aan de voorzijde en een ruim dakterras aan de oostzijde van de woning. Deze kamer is voorzien van inbouwkasten met spiegels en een middels schuifdeur afsluitbare sanitaire ruimte met wastafel met boiler en toilet.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een SLAAPKAMER met toegang tot hetzelfde ruime dakterras aan de oostzijde van de woning. Deze kamer is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en met sierlijsten afgewerkt plafond. Deze kamer beschikt over een eigen wastafel.

Eveneens aan de achterzijde van de woning bevindt zich een SLAAPKAMER welke toegang geeft tot een eigen dakterras aan de achterzijde van de woning. Deze slaapkamer is afgewerkt met vloerbedekking, gestuukte wanden en behangen plafond en beschikt over een eigen wastafel met boiler.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een SLAAPKAMER welke thans in gebruik is als STUDEER-/WERKKAMER. Deze kamer geeft toegang tot een klein balkon aan de voorzijde van de woning en is afgewerkt met een houten parketvloer en met sierlijsten afgewerkt plafond. Tegen de wanden bevindt zich een bewerkte houten vaste kastenwand. Deze kamer heeft eveneens een functionerende open haard.

Boven de entree bevindt zich een ietwat kleinere kamer die zich uitstekend leent als STUDEERKAMER of BIBLIOTHEEK. Alle wanden zijn in gebruik als boekenwanden. Er is voldoende ruimte voor een bureau met stoel.

De BADKAMER is afgewerkt met een tegelvloer en deels betegelde wand. In 2015 is het ligbad verwijderd en vervangen door een moderne inloopdouche. Daarnaast beschikt de badkamer over een toilet en wastafel, terwijl het badkamerraam uitkijk heeft op de achtertuin.

ZOLDER
De zolder is bereikbaar middels een afgesloten vaste trap. De zolder bestaat uit een grote ruimte met een afgesloten slaapkamer met eigen wastafel aan de voorzijde en hobby, dan wel dossierkamer aan de achterzijde. De zolder bevindt zich direct onder de enorme schuine dakkap van het huis. De houten spanten constructie is zichtbaar. Aan elke zijde van de zolder, Oost-West-Noord en Zuid, bevindt zich een dakkapel met ieder twee naar buiten openslaande ramen. Op de zolder bevindt zich een aparte CV kamer waar zich de CV-ketel (NEFIT Topline ca 2011) bevindt. Tevens bevindt zich op zolder een geheel betegelde douche en een separaat toilet. Aan weerszijden van de zolder bevinden zich grote opslag / opberg ruimtes.
De zolder omvat tevens nog een extra vliering (ca 20 m²), waar zich o.a. een boiler voor de badkamer bevindt.

TUIN
De parkachtige tuin, ontworpen in een gemengde Frans-Engelse stijl, is een lust voor het oog maar is daarnaast ook een tuin om ten volle in te leven en te spelen. De woning wordt ontsloten door twee houten toegangspoorten welke met elkaar in verbinding staan middels een halfronde oprit met grint. De woning is omringd met een verhoogd bordes met balustrade van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de tuin. Een ca 100-jarige notenboom is een markante blikvanger in de achtertuin. Aan de westzijde ligt een perceel van 345 m² welke later is bijgekocht en zich uitstekend leent als speelveld of voor speciale tuin of botanische doeleinden. De achtertuin heeft vier kleinere vijvers, waarvan er twee een bescheiden functionerende fontein hebben. Door de volwassen beplanting aan de rand van de tuin ervaart u een groot gevoel van privacy. De tuin heeft een uitzonderlijke selectie van bomen (bijv. een enorme Libanon ceder), cypressen, bloeiende en geurende struiken (bijv. Cornus kousa chinensis en pontic azalea – luteum) en een groot aantal bijzondere planten; voor geïnteresseerden is gedetailleerde informatie dienaangaande beschikbaar.

GARAGE en bijgebouwen
De garage is voorzien van dubbele houten poorten welke handmatig geopend worden. De garage is gebouwd in ca 1980 en afgewerkt met een leien dak. De garage is voorzien van elektra en een vliering. Achter de garage bevindt zich een stenen bergingshuisje welke wordt gebruikt voor de opslag van tuingereedschap, alsmede een separate houtopslag.

BIJZONDERHEDEN:
• Bouwjaar woning ca 1920;
• Uitbreiding serre ca 1975;
• Garage gebouwd ca 1980;
• Het betreft een gemeentelijk monument;
• Er is een inspectierapport van Monumentenwacht Noord-Brabant uit 2016 aanwezig;
• Elektrische bedrading is uit 1963;
• Op de begane grond zijn voorzetramen voor de ramen geplaatst;
• Terras/bordes betegeling rondom het huis geheel vervangen en opnieuw gelegd in 2014;
• Station, ziekenhuis en dorpscentrum (voetgangersgebied) allen op korte loopafstand.

Tenslotte, de geschiedenis van het huis draagt verscheidene interessante historische momenten met zich, die teruggaan tot de Eerste Wereldoorlog, de geallieerde Bevrijdingsdagen in 1944, als thuishaven voor een prominente voormalige Nederlandse premier en als vertrouwde plaats voor vele topindustriëlen en wetenschappers van wereldfaam in de periode 1965-2015. Evenals met de botanische variatie van de tuin, zijn details uiteraard beschikbaar voor degenen die interesse hebben.


Kenmerken

Algemeen

Adres
Stationsstraat 46
Postcode
5664 at
Woonplaats
Geldrop
Land
Nl

Koop

Prijs
1.395.000 Euro
Conditie
Kosten koper

Aanvaarding

Aanvaarding
In overleg

Verkocht

Voorbehoud datum
2018-09-18

Wonen

Ligging
In centrum
Inhoud
1.798 m3
Gebruiksoppervlakte
441 m2
Buitenruimtes
50
Perceeloppervlakte
3.045 m2
Bouwjaar
1920
In aanbouw
Nee
Bijzonderheden
Monumentaal pand
Verdiepingen
4
Aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
8

Berging

Soort
Vrijstaand steen
Aantal
1

Dak

Type
Tentdak
Materialen
Leisteen

Energie

Verwarming
C.v.-ketel
Type CV Ketel
Nefit topline
Bouwjaar
2011
Brandstof
Gas
Combiketel
Ja
Warm water
C.v.-ketel
Gasboiler eigendom

Tuin

Type
Tuin rondom
Kwaliteit
Fraai aangelegd

Garage

Soort
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Met vliering
Aantal
1


PlattegrondenMeer informatie

Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over het betreffende object.

Bedankt voor uw bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.