Lieshoutseweg 50 AARLE-RIXTEL

asking price 800.000 Euro


HUIZE WIELEWAAL
Charmant vooroorlogs landhuis, met een rieten kap en praktijkruimte aan huis, op een ruim perceel in een gemoedelijk Brabants dorp. Deze woning is van oorsprong de dokterswoning. Jarenlang woonde en werkte hier de huisarts van het dorp. De huisartsenpraktijk is inmiddels elders gevestigd, maar de ruimte is er nog steeds. Voor een ondernemer met een eigen praktijk of kantoor aan huis is deze woning uitermate geschikt.

De naam “De Wielewaal” komt terug in de win...Foto's


Description

HUIZE WIELEWAAL
Charmant vooroorlogs landhuis, met een rieten kap en praktijkruimte aan huis, op een ruim perceel in een gemoedelijk Brabants dorp. Deze woning is van oorsprong de dokterswoning. Jarenlang woonde en werkte hier de huisarts van het dorp. De huisartsenpraktijk is inmiddels elders gevestigd, maar de ruimte is er nog steeds. Voor een ondernemer met een eigen praktijk of kantoor aan huis is deze woning uitermate geschikt.

De naam “De Wielewaal” komt terug in de windvanger op de schoorsteen. Dit stelt een wielewaal voor waaraan de woning haar naam ontleent.

Woningruil is mogelijk.

KENMERKEN
• Gebruiksoppervlakte totaal: 449 m²
• Waarvan praktijkruimte: ca. 120 m²
• Inhoud: 2029 m³
• Perceeloppervlakte: 2855 m2
• Bouwjaar: 1928

INDELING

**WOONHUIS**

BEGANE GROND
Hal met natuurstenen vloer geeft toegang tot de voormalige dokterspraktijk en het woonhuis. In deze hal bevindt zich een garderobekast en meterkast. De hal in het woonhuis is bijzonder ruim en licht door lichtinval vanuit de vide. De met natuurstenen betegelde vloer geeft toegang tot een kantoor en woonkamer, keuken, toilet, kelder, berging en een loopdeur naar de achtertuin.

KANTOOR/ T.V. KAMER
De TV-kamer ligt aan de voorzijde van de woning. De kamer staat middels een tussendeur in verbinding met de woonkamer. De TV-kamer is afgewerkt met vloerbedekking, schroten plafond met inbouwspots en gestuukte wanden. De houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing.

WOONKAMER
De woonkamer ligt aan de voor- en oostzijde van de woning. Doordat deze kamer op een hoek ligt, heeft het veel ramen waardoor het een prettige lichte kamer is. Vanuit deze kamer stapt u rechtstreeks naar een terras aan de oostzijde van de woning. De woonkamer is afgewerkt met een parketvloer, gestuukte wanden en een balken plafond. De woonkamer is in de jaren ’60 uitgebouwd wat te zien is aan het speels gebogen plafond met een houten schroten afwerking. Centraal in de woonkamer de sfeervolle open haard die warmte en gezelligheid uitstraalt.

KEUKEN
Centraal in de woning ligt de ruime leefkeuken. Deze gezellige keuken nodigt uit tot een kopje koffie aan de keukentafel of ouderwets spelletjes doen. De keuken heeft een prachtig uitzicht over de achtertuin. De keuken (2004) staat in een hoekopstelling en beschikt over een granieten werkblad, houten boven- en onderkastjes, 6 pits gasfornuis, ruime oven, afzuigkap, vaatwasser. Achter het keukenblok is een extra werkruimte welke functioneert als roomdivider tussen het kook- en zitgedeelte. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer, gestuukte wanden en plafond met inbouwspots.

Grenzend aan de keuken zit een bijkeuken met betegelde vloer, inbouwkasten, garderobe en loopdeur naar de achtertuin. Van hieruit is er een luik naar een ruime bergzolder.

TUINKAMER/ SPEELKAMER
De tuin- c.q. speelkamer ligt aan de oostzijde van de woning en is later aangebouwd. Deze kamer heeft aan drie zijden grote raampartijen zodat dit een heerlijk lichte kamer is met prachtig zicht op de tuin. Deze kamer heeft openslaande deuren naar de tuin en een loopdeur, welke vroeger in gebruik was als leveranciersdeur.

KELDER
De kelder is toegankelijk vanuit de centrale hal met vide. De kelder bestaat uit twee ruimtes waarvan één in gebruik als proviandruimte en één als C.V. ruimte. In de C.V. staat de C.V.-opstelling voor het woonhuis (Nefit Ecomline HR, 2003).

TOILET
Het toilet is afgewerkt met een tegelvloer en deels betegelde wanden. De ruimte is voorzien van een toilet en wastafel. Mooi detail in deze ruimte is het glas-in-lood-raam.

VERDIEPING
De overloop is prettig licht en ruimtelijk door een grote dakkapel aan de achterzijde en de vide. De overloop geeft toegang tot een badkamer, toilet, douche en zes slaapkamers. De dakkapel is voorzien van glas-in-lood ramen met een voorzetraam. Alle slaapkamers liggen aan de voorzijde van de woning.

OUDERSLAAPKAMER MET BADKAMER
De ouderslaapkamer is afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een gestuukt plafond. In deze kamer bevindt zich een vaste kastenwand en een vaste kaptafel. De ouderslaapkamer heeft een directe toegang tot de badkamer.

De badkamer is toegankelijk vanuit de overloop en vanuit de slaapkamer en geeft toegang tot een separaat toilet. De badkamer is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en is deels betegeld.

SLAAPKAMERS
Boven het woonhuis bevinden zich drie slaapkamers waaronder de ouderslaapkamer. Boven de praktijkruimte bevinden zich nog eens drie slaapkamers (4 t/m 6). Tussen deze twee delen is een klein hoogteverschil aanwezig welke wordt opgevangen door een paar treden. In het verlaagde gedeelte bevinden zich enkele inbouwkasten. Alle slaapkamers zijn voorzien van een dakkapel met houten kozijnen met dubbele beglazing.

• Slaapkamer 2: afwerking met vloerbedekking, behangen wanden en gestuukt plafond. Deze kamer geeft via een luik toegang tot een bergzolder.
• Slaapkamer 3: afwerking met vloerbedekking, gestuukte wanden en plafond. In deze kamer is een wastafel en een dubbele inbouwkast aanwezig.
• Slaapkamer 4: afwerking met vloerbedekking, deels schroten wandbekleding, deels behang, gipsplaten plafond. Deze kamer is voorzien van een wastafel en inbouwkasten.
• Slaapkamer 5: afwerking met vloerbedekking, deels schroten wandbekleding, deels behang, gipsplaten plafond. Deze kamer is voorzien van een wastafel en een dubbele inbouwkast.
• Slaapkamer 6: afwerking met vloerbedekking, deels schroten lambrisering, gipsplaten plafond. Deze kamer geeft toegang tot een ruime berging aan de voorzijde van de woning). Deze kamer is voorzien van een wastafel en een inbouwkast.

TOILET & DOUCHE
Het toilet en de douche zijn gescheiden. Toilet is deels betegeld en voorzien van een toilet. De eenvoudige douche is geheel betegeld en afgewerkt met een kunststof schroten plafond.

**PRAKTIJKRUIMTE**

In de praktijkruimte was een huisartsenpraktijk gevestigd. De praktijk heeft een eigen ingang en is tevens bereikbaar vanuit de woning. De praktijkruimte is afgewerkt met een marmoleum-vloer en systeemplafonds.

WACHTKAMER
Entree via een tochtportaal. Via het tochtportaal bereikt u een nette wachtkamer met een incheckbalie, vaste bank en kindertafeltje.

RECEPTIE/BALIE
Deze ruimte heeft een schuifraam waar bezoekers zich kunnen melden en een vast bureaublad. De ruimte is toegankelijk via een centrale gang en geeft vervolgens weer toegang tot een personeelsruimte.

PERSONEELSRUIMTE/ KANTINE
In deze ruimte kan het personeel pauzeren en even tot rust komen. In deze kantine bevindt zich een keukenblok welke is voorzien van een vaatwasser (Bosch), koelkast en combi-magnetron. De vloer is
afgewerkt met deels een tegelvloer en deels een marmoleum vloer. De personeelsruimte geeft toegang tot een kleine bergruimte en douche/ toilet.

LABORATORIUM
Het laboratorium is afgewerkt met een tegelvloer, gestuukte wanden en een systeemplafond. In deze ruimte is een keukenblok met een close-in boilertje aanwezig.

KLANTENTOILET
Het klantentoilet is geheel betegeld en voorzien van een nette hangtoilet met fonteintje.

KANTOOR/ SPREEKKAMERS
In de praktijkruimte bevinden zich drie spreekkamers c.q. kantoren. Deze kamers zijn voorzien van een eigen wastafelblok. De kamers zijn afgewerkt met deels een tegelvloer, deels marmoleum vloer, gestuukte wanden en een systeemplafond. Een van de spreekkamers geeft toegang tot het woonhuis.

GARAGE/ BERGING
Aan de praktijkruimte grenst een dubbele garage met (fietsen)-berging. In de berging bevindt zich de C.V.-opstelling en meterkast voor de praktijkruimte.

EXTERIEUR
De woning is aan drie zijden omgeven met een ruime tuin. Op diverse plekken in de tuin bevinden zich terrassen waar u lekker kunt zitten. Achter in de tuin staat een tuinhuis. Het perceel is toegankelijk via een ruime oprit met diverse parkeerplaatsen op eigen terrein. Tevens is er een toegang naar de keuken via een oude leverancierstoegang.
De tuin is fraai aangelegd met een groot gazon, borders, volwassen beplanting en haagjes en heeft een achterom naar de achterliggende Hagelkruisweg.

BIJZONDERHEDEN;
• Meterkast woonhuis vernieuwd in 1996
• Rieten dak vernieuwd in 1993, voorjaar 2017 gereinigd
• Woonhuis aan voorzijde voorzien van zonweringen


Features

General

Address
Lieshoutseweg 50
Postal code
5735 be
City
Aarle-rixtel
Country
Nl

Buy

Price
800.000 Euro
Condition
Costs for buyer

Acceptance

Acceptance
In consultation

Living

Volume
2.029 m3
Usable area
449 m2
Outdoor spaces
4
Lot size
2.855 m2
Building year
1928
Under construction
No
Floors
2
Number of rooms
14
Number of bedrooms
6

Storage

Type
Attached stone
Services
Accommodated with electricity
Amount
1

Roof

Type
Gable roof
Materials
Thatched roof

Energy

Heating
Central boiler
Type of heating
Nefit ecomline hr
Building year
2003
Combi Boiler
Yes
Warm water
Central boiler

Garden

Type
Back yard
Front yard
Side yard
Main garden type
Back yard
Main garden back entrance
No
Main garden size
m2

Garage

Type
Attached stone


MapsMore information

Contact us by filling in below for more information on this property.

Bedankt voor uw bericht. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.